پنج شنبه , شهریور ۳۰ ۱۳۹۶
خانه / علمي پزشكي / ۲۲ بیماری ناشی از مصرف غذای ناسالم

۲۲ بیماری ناشی از مصرف غذای ناسالم

۲۲ بیماری ناشی از مصرف غذای ناسالم

 

13931202000667 PhotoA 22 بیماری ناشی از مصرف غذای ناسالمبهزاد مرندی در گفت‌وگو با فارس، به نقش ایمنی و همچنین سلامت و همچنین غذا در سلامتی و همچنین تندرستی انسان اشاره کرد و همچنین گفت: آن موضوع به حدی می باشد که امسال نهاد بهداشت جهانی شعار خود را ایمنی غذا از مزرعه تا آشپزخانه نامگذاری کرده می باشد.

او همچنین افزود: در سال شمسی ۲۰۱۰ مطابق آمار ۵۸۲ میلیون فرد یا شخص در ۲۲ دسته بیماری‌های ناشی از مصرف غذای ناسالم جان خود را از دست داده‌اند. آن بیماری‌ها از بهداشت مواد غذایی ناشی می‌می شود که می‌تواند بر اثر خام بودن ماده غذایی، آلودگی مجاور و همچنین آلودگی سبزیجات و همچنین میوه‌‌ها به وسیله سموم و همچنین کودهای شیمیایی به وجود بیاید.

آن متخصص تغذیه تأکید کرد: ۴۰ قسمت و بخش آن مردن و مرگ‌ها مرتبط به کودکان می‌‌می شود چرا که سیستم گوارشی آنها ضعیف بوده و همچنین از ایمنی پایینی برخوردار خواهند بود.

او همچنین با گفتن آنکه جهت تولید مواد غذایی اصلی مانند برنج، ذرت، گندم و همچنین سویا از روش‌‌های بیوتکنولوژی در بسیاری از کشورهای تولید کننده اصلی بهره بری و استفاده می‌‌می شود گفت: کشورهایی مانند آمریکا، برزیل‌،کانادا و همچنین آرژانتین با تغییرات ژنتیکی در محصولات خود مقدار و اندازه و میزان کشت را افزایش می‌دهند ولی باید توجه داشت ارزیابی‌های ریسکی که روی آن محصولات انجام شده نشان می‌دهد که آن محصولات مورد تأیید همه نهاد‌ها نیستند.

مرندی ادامه داد: جهت مثال اتحادیه اروپا به شدت مخالف اصلاحات ژنتیکی می باشد و همچنین جلوی ایالات متحده ایستاده و همچنین اجازه واردات محصولات بیوتکنولوژی (GM Food) را به کشورهای اروپایی نمی‌دهد.

او همچنین با گفتن آنکه آن محصولات اکنون بدون ارزیابی ریسک سر سفره شهروندان و مردم شهر در ایران می‌آید گفت: ما بدون آنکه بدانیم عوارض آن گونه محصولات چیست آنها را وارد کشور می‌کنیم و همچنین به سر سفره شهروندان و مردم شهر می‌بریم.

آن متخصص تغذیه خاطر نشان کرد: مهمترین موضوع آن می باشد که هنگام وارد شدن مواد غذایی به کشور آن هم را با استانداردها مطابقت دهیم و همچنین ببینیم که آیا آن محصولات بیوتکنولوژیک مورد اثبات و یا تایید ما هست یا خیر.

او همچنین با گفتن آنکه بایستی و حتما روی محصولات وارد شده نیز برچسب‌گذاری به صورت صحیح انجام می شود تا مصرف کننده بداند که کالایی که خریداری می‌کند چگونه تهیه شده می باشد گفت: نیت و اراده دارم در نامه‌ای به ریاست نهاد غذا و همچنین دارو اعلام کنم که اطلاعات موجود روی محصولات کفایت نمی‌کند و همچنین ما بایستی و حتما آزمایشهای بیشتری انجام دهیم و همچنین مباحث و مطالب بیشتری هم در برچسب‌گذاری درج کنیم.

مرندی با گفتن آنکه مخالف واردات آن گونه محصولات نیست گفت: حرف من آن می باشد که ما بایستی و حتما به نوع محصولی که مصرف می‌کنیم و همچنین تاثیرات و همچنین اثرات آن هم آگاه باشیم و همچنین با درج برچسب آن اختیار را به مصرف کننده بدهیم تا اراده و تصمیم راسخ بگیرد چه محصولی بهره بری و استفاده کند.

او همچنین با انتقاد از نبود برنامه جذاب و جالب و خوب‌های آموزشی همگانی در باره افزایش بهداشت و همچنین ایمنی غذا گفت: ما حتی در کشورمان ۵ قانون ابتدایی که نهاد بهداشت جهانی اعلام کرده مانند شست و همچنین شوی دستها،‌تفکیک مواد غذایی خام و همچنین پخته، تفکیک مواد گوشتی از سبزیجات و همچنین نحوه صحیح مصرف مواد غذایی را به شهروندان و مردم شهر آموزش نمی‌دهیم.

آن متخصص تغذیه با تاکید بر آن نقطه که آموزش موارد فوق می‌تواند در کنترل بیماری‌های ناشی از سلامت غذا مفید باشد گفت: تفاوت بیماری‌های ناشی از غذای ناسالم و همچنین بیماری‌های میکروبی آن می باشد که بیماری میکروبی به سرعت عوارض خود را نشان داده و همچنین می‌قدرت به درمان آن هم پرداخت ولی باید توجه داشت عوارض ناشی از غذای ناسالم در طولانی‌مدت در بدن انسان انباشته شده و همچنین به صورت سرطان خود را نشان می‌دهد که مقابله با آن هم دشوار می باشد.

او همچنین با اشاره به آنکه صدا و همچنین سیما و همچنین نهاد غذا و همچنین دارو بایستی و حتما کلاس‌های آموزشی جهت عموم شهروندان و مردم شهر دایر کنند گفت: بسیاری از بیماری‌های ناشی از غذای ناسالم را می‌توانیم با آموزش‌های ساده از بین ببریم.

مرندی تصریح کرد: سپس می‌توانیم مقدار و اندازه و میزان مواد شیمیایی در مواد غذایی را آزمایش کنیم و همچنین ببینیم که مقدار و اندازه و میزان آرسنیک و همچنین غیره در آنها چقدر می باشد و همچنین حتی می‌توانیم خاکی که محصولات در آن هم کشت می‌می شود نیز مورد آزمایش قرار دهیم.

او همچنین در پاسخ به آن سوال که نظر تو در مورد اصلاحات ژنتیکی روی محصولات کشاورزی در داخل کشور چیست گفت: در صورتی که آن اتفاق در کشور رخ بدهد عجیب می باشد به عقیده من ما مستلزم و نیاز به یک نهاد ارزیاب ریسک داریم تا بتواند در باره مواد غذایی بیوتکنولوژی ارزیابی کامل انجام دهد.

آن متخصص تغذیه تاکید کرد: آزمایش روی محصولات بیوتکنولوژی بایستی و حتما طی درازمدت صورت گیرد و همچنین بایستی و حتما بگویم که کار اصلاحات ژنتیکی یک کار خیلی زیاد ناپخته می باشد و همچنین مستلزم و نیاز به کار علمی بسیاری دارد.

او همچنین تاکید کرد: به عقیده من ما نباید راهی را برویم که روی آن هم علامت سوال خیلی زیاد می باشد. چرا اروپایی‌ها در مقابل آن موضوع مقاومت می‌کنند و همچنین از محصولات «conventional» و همچنین ارگانیک بهره بری و استفاده می‌کنند و همچنین آن موضوع را با درج برچسب روی محصولات خود به اطلاع مصرف کننده می‌رسانند.

مرندی در ادامه به موضوع درج چراغ راهنما روی محصولات تولید داخل اشاره کرد و همچنین گفت: با اجرای آن طرح تولیدکنندگان ما نیز به سمت ارتقای کیفیت محصولات حرکت می‌کنند چرا که با رتبه‌بندی کیفیت و همچنین درج آن هم بر روی محصولات مصرف کننده می‌تواند نسبت به انتخاب آگاهانه موفق‌تر عمل کند.

او همچنین بار دیگر بر لزوم وجود یک نهاد واحد جهت ارزیابی محصولات غذایی تاکید کرد و همچنین گفت: مورد بهره بری و استفاده و نیاز ضروری می باشد تا دامپزشکی،‌جهاد کشاورزی،‌اداره بهداشت و همچنین نهاد غذا و همچنین دارو در به صورت مشترک و همچنین مطابق و یکدست عمل کرده تا ما بتوانیم شعار ایمنی غذا از مزرعه تا سفره را اجرایی کنیم.

آن متخصص تغذیه خاطر نشان کرد: جهت تحقق آن موضوع بایستی و حتما رابط‌هایی را میان آن دستگاه‌ها به وجود بیاوریم چرا که اکنون هر کدام جهت خود کار می‌کنند و همچنین مثلاً جهاد کشاورزی اطلاعات خود را در اختیار نهاد غذا و همچنین دارو نمی‌گذارد.

او همچنین با اشاره به آن موضوع که آزمایش روی محصولات کشاورزی و همچنین اثبات و یا تایید ایمنی آنها کار خیلی زیاد دشواری می باشد گفت: آن موضوع آن هم قدر دشوار می باشد که کشورهای پیشرفته نیز در آن باره مشکل دارند به روش مثال آمریکایی‌ها جهت ۵۰ سال شمسی برنج و همچنین مرغی را مصرف می‌کردند که حاوی آرسنیک بود ولی باید توجه داشت طی آن مدت متوجه نشده بودند.

مرندی راهکار اروپایی‌ها را اقدام مناسبی دانست و همچنین گفت: با آن که آن موضوع ناقص می باشد ساخته یا ایجاد یک نهاد مستقل به نام«EFSA» که هیچ کس نمی‌تواند به آن هم بگوید که اطلاعاتی را نشر یافته شده نکند یا پاک کند توانسته تا حدودی موفقیت‌آمیز باشد.

او همچنین با گفتن آنکه چنین سازمانی در ایران نیز بایستی و حتما به وجود بیاید گفت: اصولاً اروپایی‌‌ها از مصرف چیزی که نمی‌دانند چه اثری می‌گذارد جلوگیری می‌کند و همچنین روش محتاطانه را پیش گرفته‌اند.

کلمات کلیدی: بیماری،غذای ناسالم،تغذیه،بهزاد مرندی

http://migna.ir/vdcce1q1.2bqxs8laa2.html
بهترین خبرهای جدید اسپورت و ورزشی : ۲۲ بیماری ناشی از مصرف غذای ناسالم

درباره ی admin

مطلب پیشنهادی

n00036161-s.jpg

زخمی که انسان را به آستانه مرگ می برد

زخمی که انسان را به آستانه مردن و مرگ می برد ارتباط و رابطه تن …

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *